Dette indlæg er muligvis sponsoreret og betalt.
Alle eller nogle hyperlinks kan derfor være sponsoreret.


Går du op i at have et lækkert set up af gamerudstyr, som både er lækkert at bruge og ser godt ud? Så kommer du ikke udenom at investere i en gamerstol. Gamerstole er både designet til at passe ind i gameræstetikken, og til at yde maksimal komfort, når du sidder mange timer foran PC’en.

Gamingudstyr til den kvalitetsbevidste gamer

Designet er som regel meget sporty. Men er du ikke til det sporty look, er der heldigvis begyndt at komme gamerstole i mere dæmpede farver og i et design, der er inspireret mere af den nordiske minimalisme end racerbiler.

Så uanset hvilken gamer computer og hvilket gamerudstyr du ellers har, kan du finde en stol, der passer godt til dit setup.

Hvorfor ligner gamerstole sæderne i en racerbil?

Du har måske undret dig over, hvorfor gamerstole skiller sig så meget ud fra almindelige kontorstole ift. design?

Forklaringen er, at DXRacer, som lavede de første kontorstole, der var dedikerede til gamere, også producerede sæder til racerbiler. Når du kører ræs, sidder du mange timer i den samme stilling i det samme sæde – og så er det vigtigt, at du sidder komfortabelt og ergonomisk.

Det samme gælder for gamere og E-sportsatleter, og derfor valgte de at designe en stol til gamere, som var stærkt inspireret af deres racersæder. Designet viste sig at blive populært, og så begyndte andre gamerudstyrsproducenter og møbelproducenter at kopiere det.

Derfor er gamerstolen vigtig: Gamerudstyr og ergonomi

Hvis du er, som gamere er flest, så går du sikkert mange gange mere op i udstyrets specifikationer og dine spilpræstationer, end du går op i ergonomi og sundhed, når du spiller. Men faktisk har ergonomi og sundhed rigtigt meget at sige for netop dine spilpræstationer.

Gamerudstyret kommer ind i sundhedsbilledet, når det drejer som ergonomi. Hvis du sidder på en måde, som du bliver øm i kroppen af, så begrænser det, hvor længe du kan blive siddende foran skærmen. I værste tilfælde kan du få skader i håndled, albue, nakke og ryg, hvis ikke du sidder ordentligt, når du gamer.

Hvis du vil kunne tage de lange gamerdage, hvor du sidder mange timer foran skærmen, er det altså vigtigt, at dit gamerudstyr er gearet til det. Både på den korte bane, så du ikke får ondt, når du gamer i mange timer, og på den lange bane, så du ikke får skader.

Gamerstolen spiller selvfølgelig en stor rolle ift. hvordan og hvor godt du sidder.

Vælg gamerstol efter højde og vægt

Når du skal vælge din gamerstol, er det vigtigt, at du vælger én, der passer til din højde og din vægt. Alle gamerstole er justerbare i højden, men størrelsen på sædet og rygstøttens højde kan stadig variere. Har du et par ekstra kilo på sidebenene, er det vigtigt, at du finder en stol, som er gearet til det. Flere forskellige mærker har lanceret XL-stole, som både er mere robuste og som er bredere.

Har du et barn, som gamer meget, skal du ikke købe en gamerstol til voksne til ham/hende. Du skal i stedet gå efter en junior gamerstol, som passer til dit barns højde og vægt.

Gamerudstyr – find den rigtige gamerstol