Dette indlæg er muligvis sponsoreret og betalt.
Alle eller nogle hyperlinks kan derfor være sponsoreret.


Har du det svært psykisk? Måske døjer du med svære følelser, bekymringer og tanker, der gør det svært for dig at nyde tilværelsen. Se her, hvordan du kommer til at tale med en psykolog.

Hvis du overvejer, om det kunne være en god idé at begynde til psykolog, er du ikke alene. Faktisk er der statistikker, som viser, at hver femte person på 19 år har gået til psykolog. Der er ingen skam forbundet med at erkende, at man har svært ved at kontrollere sine tanker på egen hånd. 

Føler du dig dårligt tilpas? Måske har du brug for en professionel psykolog

Føler du dig dårligt tilpas? Måske har du brug for en professionel psykolog

Tværtimod er det en god ting, og du er helt normal, hvis du overvejer at begynde til konsultation hos en psykolog. Men hvordan kommer man i kontakt med en, og kan de overhovedet hjælpe dig? 

Her får du svar på, hvordan du kommer i kontakt med en psykolog – og hvad du kan forvente at få ud af det.

Dit uddannelsessted eller skole har en psykolog tilknyttet

Går du i skole og døjer du med depression, bekymringer eller andre svære tanker, der er svære at få styr på, kan du ånde lettet op. De fleste uddannelsesinstitutioner har en psykolog tilknyttet, som du kan komme til at snakke med.

Du kan enten se på dit uddannelsessteds hjemmeside, om der er en psykolog tilknyttet, som du kan komme til at tale med – eller du kan forhøre dig blandt lærere, elever eller på kontoret.

I de fleste tilfælde vil det være gratis at komme til at snakke med en psykolog, der er tilknyttet din uddannelse. Dette gælder også i særlig høj grad, hvis du føler dig overdrevet presset, ked af det eller har symptomer på stress eller depression. 

Få en henvisning fra lægen

Hvis du ikke går i skole, bør du opsøge egen læge for at fortælle om, at du føler, du har behov for at få en psykolog. Lægen vil spørge ind til, hvad grunden til det er, hvorefter han eller hun vil vurdere, om du skal have en henvisning til en psykolog.

Når du får en henvisning til en psykolog, vil konsultationerne være billigere, da du får tilskud fra staten til det. Du skal selv finde den psykolog, du vil til konsultation hos, men lægen kan hjælpe dig med, hvordan du finder frem til vedkommende. Læs mere her.

Depression kan have katastrofale følger for dit liv. Søg hjælp hvis du oplever symptomerne

Depression kan have katastrofale følger for dit liv. Søg hjælp hvis du oplever symptomerne

Privatpraktiserende psykologer

Kan du ikke få en henvisning fra din læge, er der stadig råd at hente. Du kan nemlig kontakte en privatpraktiserende psykolog, som du dog ikke vil få tilskud hos. Er du medlem af Sygesikring Danmark, kan du muligvis få tilskud til at betale dele af regningen. Kontakt dem og høre mere, hvis du er i tvivl.

Det bedste er at finde en lokal psykolog, der befinder sig tæt på den by, du bor i, så du ikke skal rejse langt, hver gang du skal til konsultation. Det er samtidig en god idé at vælge en, som du føler dig tryg ved, da du skal sætte ord på tanker og følelser, som du måske ikke har delt med andre før.

Søg på nettet efter lokale psykologer og book en konsultation hos én, du synes virker til at være god. Du kan nøjes med en enkelt konsultation, hvorefter du kan vurdere, om vedkommende levede op til dine forventninger.

Stress er en folkesygdom og det skal du tage alvorligt

Stress er en folkesygdom og det skal du tage alvorligt