3 myter om CBD-olie, der ikke har hold i virkeligheden

CBD-olie er på alles læber for tiden, og det er med god grund – den virker nemlig lindrende på en lang række symptomer. Der findes dog adskillige myter om CBD-olie, men hvilke har hold i virkeligheden? 

De seneste år er vi danskere blevet mere og mere fokuserede på, at vi skal holde en sund livsstil. Vi køber flere økologiske råvarer, motionerer mere, og vi er endda begyndt at tænke på klimaet, når vi handler ind, køber nyt tøj, rejser og plejer vores helbred.

Helt generelt er vi blevet mere fokuserede på, hvordan vi skaber et godt liv både for os selv og vores medmennesker. CBD-olie er et af de produkter, der er blevet mere og mere populære, i takt med at vi er begyndt at tage bedre vare på os selv.

CBD-olien er nemlig en naturlig kilde til et bedre helbred, og det siges at olien kan erstatte både medicin og afhængighedsskabende stoffer. Der er dog også visse myter om cannabis-olie, som bør aflives. Herunder får du tre af slagsen.

Du bliver afhængig af CBD-olie

Selvom CBD-olien er udvundet af cannabisplanten, er det ikke muligt at blive afhængig af den – ikke direkte i hvert fald. Hvis du anvender olien som behandling mod sygdom eller til at lindre symptomer, kan du blive afhængig af dens effekt, fordi den virker lindrende. 

Det betyder dog ikke, at du bliver fysisk afhængig af den, da du godt kan klare dig uden – det har blot konsekvenser, da du vil opleve smerter, svimmelhed, kvalme eller de andre symptomer, du havde, før du begyndte at anvende CBD-olie.

Du kan blive påvirket af CBD-olie

Selvom flere studier har bevist, at du CBD-olie har en positiv effekt på smerter og psykiske tilstande som depression og angst, kan du ikke blive påvirket af den. Der er ikke THC i CBD-olie, hvorfor du ikke kan anvende olien som rusmiddel.

Du kan finde mere information om CBD-dråber ved at følge dette link. CBD-olie virker lindrende på en lang række symptomer, men du bør ikke erstatte lægeordineret medicin med CBD-olie, medmindre du først har konsulteret din læge herom.

CBD-olie er ulovligt

Et cannabis-produkt hører ind under kategorien medicinsk cannabis, hvis den indeholder mindre end 0,2 procent THC. Forskning har vist, at THC kan have en gavnlig effekt på trods af, at det kan virke euforiserende. Medicinsk cannabis er således lovligt, hvis du har en recept fra din læge, så du kan købe det. 

Den klassiske opfattelse er, at CBD er den gode del af cannabis, imens THC er den onde, da den har en euforiserende effekt. I kombination kan de dog have en gavnlig effekt, da cannabis som helhed har større chancer for at virke positivt som lægemiddel end en enkelt cannabinoid. Det betyder imidlertid ikke, at CBD-olie ikke har en gavnlig effekt.

Skriv en kommentar