Dette indlæg er muligvis sponsoreret og betalt.
Alle eller nogle hyperlinks kan derfor være sponsoreret.


Det kan hurtigt blive trivielt at skulle producere aftensmad til husstandens medlemmer hver evigt eneste aften. Du kan dog nemt opgradere niveauet, hvis du blot følger disse 3 simple råd.

Når du skal i køkkenet hver aften for at producere dagens menu, bliver det hurtigt trivielt. Det forårsager, at man typisk fristes til at vælge den nemme udvej aften efter aften. Det er ikke alene kedeligt, men ender ofte også med at være et usundt alternativ, der ikke bringer noget godt på bordet.

Det kræver dog ikke meget ekstraarbejde at producere et velsmagende måltid, der udover at smage godt også er nærende. Typisk skal du bruge lidt mere forberedelse, men hvis du organiserer det smart, kræver det ikke meget. Se her, hvordan du gør.

Lækker mad

#1: Brug friske råvarer og krydderier

Det første råd, som alle husstande bør følge, er at gøre brug af friske råvarer. Er du typen, der ofte tyer til de billige frostvarer, er dette punkt i særdeleshed henvendt til dig. Ikke alene smager friske råvarer bedre – de giver også et sundere måltid med mere saft og kraft.

Du kan derfor med fordel begynde at bruge mere tid i grøntafdelingen, når du er ude at handle. Det samme gør sig gældende, hvis du køber frossent kød frem for den friske variant. Du vil hurtigt opleve, at aftensmaden når et helt nyt niveau, når du bruger friske råvarer.

Herudover bør du begynde at bruge flere krydderier. Det er vi generelt ikke gode til i Danmark, hvor vi ofte producerer måltider, der mest af alt smager af salt. Prøv eksempelvis Mr. Bacon fra Spice by Spice, der egner sig til såvel dressinger som til brug i madlavningen.

Forskellige krydderier

#2: Lav en ugentlig menu

Du kan spare meget tid, hvis du hver uge udarbejder en madplan. Vil du gøre noget ekstra ud af det, kan du med fordel investere i en tavle, som kan hænge i køkkenet eller i spisestuen. Her kan du notere dagens ret, som var du og familien på en vaskeægte familierestaurant.

Samtidig giver det mulighed for at organisere indkøbene, så de kun skal foretages en enkelt gang om ugen. Udarbejd menuen således, at retterne passer sammen ved at bruge de samme råvarer. Det vil ligeledes skabe mere luft i madbudgettet, så der er råd til sjovere ting end råvarer.

#3: Brug ordentligt køkkengrej

Det sidste punkt er essentielt – jo bedre køkkengrej du har, des mere lyst har du til at gå i køkkenet. Brug lidt ekstra penge på at købe køkkengrej, der gør det til en leg at lave mad. Du vil hurtigt føle dig som en mesterkok, hvilket i dén grad er med til at motivere dig til at gå mere i køkkenet.