Varmepumpe: Få installeret en varmepumpe og spar penge

Er du træt af at bruge mange penge på at varme boligen op? Med en varmepumpe sparer du både penge på varmeregningen og gør noget godt for miljøet. Se her, hvilke muligheder du har for at få installeret en varmepumpe.

En varmepumpe er en god løsning, hvilket ikke alene gælder, når du skal spare penge på varmeregningen. Du sparer samtidig miljøet for CO2-udledning, da det er en energieffektiv løsning, som bruger luft eller vand til at varme din bolig op. 

Det betyder, at du har en enestående mulighed for at opvarme din bolig, samtidig med at du gør noget godt for miljøet, når du investerer i en varmepumpe. Det er en ren win-win-situation, som du bør overveje, uanset om du er udkig efter en ny varmekilde eller blot en supplerende.

Hvilke typer af varmepumper findes der?

Når du skal have installeret en varmepumpe, findes der to forskellige løsninger, som du kan gøre brug af. Du kan enten vælge en luft-til-vand-varmepumpe eller en luft-til-luft-varmepumpe. Forskellen på de to er følgende:

  • Luft-til-vand-varmepumpe: Denne varmepumpe varmer luften op, fordi den er forbundet til varmtvandsbeholderen
  • Luft-til-luft-varmepumpe: Denne varmepumpe varmer luften op, hvorefter den sendes i cirkulation i det rum, den er placeret i.

En varmepumpe er nem at betjene, hvorfor den er et godt køb for dig, der ønsker en nem løsning. Den fungerer enten som den primære varmekilde i en lille bolig, sommerhus eller kolonihavehus, eller du kan bruge den som supplerende varmekilde.

Brug varmepumpen sammen med et pillefyr

Hvis du ønsker at anvende varmepumpen som en supplerende varmekilde, kan det betale sig at få installeret et pillefyr, som anvender træpiller til at varme boligen op med. Det er igen en prisvenlig opvarmningsmetode ligesom selve varmepumpen.

Samtidig er det en miljøvenlig løsning, som du med garanti får noget ud af, både fordi du sparer penge, men også fordi du skåner miljøet. Med disse to løsninger i din bolig, vil du kunne varme mange kvadratmeter op, hvorfor der er tale om en effektiv, prisvenlig og miljøvenlig løsning, når du skal have opvarmet din bolig.

Hvad koster det at få installeret en varmepumpe?

Det er ikke vanskeligt at installere en varmepumpe på egen hånd, hvis blot du har en smule håndværkersnilde. Det er dog et uoverskueligt projekt, hvis du ikke har forstand på, hvordan man gør, hvorfor du bør overlade arbejdet til professionelle.

Uanset hvilken løsning du vælger, vil prisen ikke være lige så dyr, som hvis du har fjernvarme eller elvarme i boligen. Du sparer penge på sigt, hvorfor det er en god løsning for dig, der ønsker en billig, men effektiv måde at opvarme din bolig på.

Skriv en kommentar