Sådan sparer du penge på varmeregningen

Varmeregningen kan hurtigt løbe løbsk, hvis du ikke tænker der om. I dag findes der mange forskellige varmekilder, hvorfor du med fordel kan investere i en sådan. Det kræver dog, at du ved, hvilke muligheder du har. Se her, hvordan du sparer penge på varmeregningen.

Hvis du er træt af, at din varmeregning løber løbsk hver måned, er der god grund til at overveje en alternativ kilde til energi. Der findes mange forskellige muligheder, men fælles for dem er, at det koster penge her og nu – men vil spare dig for mange penge på sigt.

Er du i tvivl om, hvilke muligheder du har, kan du med fordel læse med herunder, hvor du får et indblik i de forskellige muligheder, der er på markedet. Det kræver naturligvis, at dit hus er ordentligt isoleret, hvis du skal spare penge på varmeregningen.

Få huset efterisoleret

En af de vigtigste ting, hvis du vil spare penge på varmeregningen, er, at dit hus kan holde på den varme, der kommer fra dine varmekilder. Hvis ikke det kan det, vil det være penge ud af vinduet at investere i en ny varmekilde.

Du kan derfor med fordel bestille et gratis hustjek, hvor en håndværker tjekker, om dit hus er ordentligt isoleret. Det vil typisk være på loftet, der skal lægges ekstra isolation. Alternativt kan du få efterisoleret dine vægge, hvorved du opnår mere isolering, så dit hus holder bedre på varmen.

Supplér med varmepumpe

Det er en god idé at have en ekstra varmekilde, så du ikke skal opvarme dit hus med én primær kilde. En varmepumpe er her en god idé, hvis du vil være sikker på, at huset bliver opvarmet så effektivt som muligt – og til så få penge som muligt. Samtidig er varmepumpen god ved både miljøet og din pengepung. Der findes to former for varmepumper:

  • Luft til vand-varmepumpe: Denne varmepumpe bliver koblet til din varmtvandsbeholder, hvorefter der pumpes varm luft ud i din bolig. Det er smart, fordi du i forvejen har en varmtvandsbeholder, og ellers bruger den blot luften.
  • Luft til luft-varmepumpe: Denne varmepumpe fungerer ved, at luften bliver opvarmet, hvorefter den sendes i cirkulation i din bolig. Det er en smart metode, som udelukkende kræver strøm og luft.

Du kan selv installere din varmepumpe, eller du kan anvende en håndværker. Hvis du ikke har håndværkertække, kan du med fordel investere i en håndværker, så du undgår at skulle betale dyre lærepenge.

Når først pumpen er installeret, kan du anvende den til at varme hele rummet op, eller du kan bruge den som en supplerende varmekilde, der fungerer i samspil med de øvrige varmekilder i din bolig.

Skriv en kommentar