Dette indlæg er muligvis sponsoreret og betalt.
Alle eller nogle hyperlinks kan derfor være sponsoreret.


Dansk design er kendt for høj kvalitet, nordisk minimalisme og respekt for de materialer, der bliver anvendt. De store danske designklassikere er ikke bare populære herhjemme, men også i udlandet. Det er selvfølge noget, man som dansker kan være stolt af – men desværre betyder det også, at prisen bliver lidt høj, bl.a. fordi efterspørgslen er stor.

Guide: Dansk design til en overkommelig pris

Guide: Dansk design til en overkommelig pris

Men fortvivl ej! Det er stadig muligt at få dansk design til en overkommelig pris. Herunder kan du læse om hvordan.

Find kvalitet og gode priser hos de små selvstændige brugskunstdesignere

Hvis du gerne vil have fat i brugskunst i god kvalitet til en ordentlig pris, skal du gå udenom de store designklassikere. I stedet skal du kigge imod alle de små selvstændige brugskunstdesignere, som vi har herhjemme. For dem har vi faktisk en del af.

Det handler ikke om prisen, men om den værdi, du får dine penge

Når du handler hos de små selvstændige designere, skal du stadig betale mere for produkterne, end hvis du kører i en møbelforretning eller et byggemarked – det er ikke til at komme udenom.

Til gengæld vil du hos den selvstændige danske designer også opleve en helt anden kvalitet, end du oplever i de store kæders masseproducerede produkter.

Og så er det, at du skal huske at tænke på den værdi, du får for dine penge – og ikke det kontantbeløb, du lægger, når du køber produktet.

Et godt eksempel på en dansk designer

Et rigtigt godt eksempel på en dansk designer, der leverer dansk design af kvalitet til en pris, hvor alle kan være med, er amordesign.dk. Bag AmorDesign er manden Jacob Amorsen, som designer og udvikler de produkter, du finder i webshoppen.

I webshoppen kan bl.a. kan købe stumtjenere som væghæng / knagerækker og almindelige stumtjenere i malet metal, der er formet som træer (deraf navnet ”tøjtræet”). Hertil kan du købe vedligeholdelsesfri højbede, som Jacob har designet med både æstetik og funktionalitet for øje. Han har nemlig integreret kapilærkassernes smarte selvvandingsfunktion i højbedene, så du ikke skal vande dem hele tiden.

Alle hans designs er i allerhøjeste kvalitet – og han står så meget inde for den, at han fx giver 5 års garanti på højbedene. Dermed får du danske designede produkter i en kvalitet, som giver mange års brug – og dermed rigtigt god værdi for pengene.

Fleksibilitet og service i verdensklasse

Udover at du kan købe færdige designs hos Amordesign, kan du også få specialfremstillet bl.a. havelåger og skraldespandsstativer. Og det er lige præcis det, der gør det så fantastisk at handle med mindre danske designvirksomheder – at de er fleksible og giver en service, som de store kæder og designere ikke kan være med på.

Derfor er kvaliteten høj i danske interiørdesigns

Kvaliteten er høj i dansk interiørdesign af flere årsager. Én af dem er, at vi i Danmark har en meget høj løn. Det giver derfor ikke mening at producere brugskunst af dårlig kvalitet, som man ikke kan sælge til ret meget.

Når vi designer og producerer noget i Danmark, bliver det nødt til at være af høj kvalitet, så man kan tage en pris for det, der matcher det, det har kostet at producere i løntimer. Materialernes pris spiller selvfølgelig også ind på produktets pris – men slet ikke i samme grad som løntimerne.