Mange yogaudøvere motiveres af ønsket om et øget velvære og en sundere krop. Til dette formål er yoga en genial motionsform både fysisk og mentalt. Ved at praktisere yoga opnår du øget smidighed og fleksibilitet, og på det mentale plan kommer du ned i tempo, og lære at fokusere på øjeblikket og hermed opnå øget mentalt velvære. Her giver vi en guide over forskellige fødevarer, såkaldte super foods, som yogaudøveren med fordel kan implementere i sin daglige kost, for at forstærke processen mod et øget fysisk og mentalt velvære. Her bringer vi en guide til en række fødevarer, som udmærker sig med ekstraordinært indhold af forskellige næringsstoffer, som med fordel kan implementeres i en yogis daglige kost.
Hvid te
Mange sværger til grøn te, på grund af dennes høje indhold af antioxidanter, men faktisk har hvis te en højere koncentration af antioxidanter. Både sort, grøn og hvid te stammer fra den samme plante, men da de er høstet på forskellige tidspunkter, er indholdet af forskellige stoffer, vigtigst er her koffein og antioxidanter, forskelligt i de forskellige teer. Hvid te betegner den te som man får, når man plukker de friske skud, som kommer frem i foråret, hvor grøn te betegner blade, som er plukket på en senere tidspunkt. Begge teer har et højt indhold af antioxidanter og vi vil ikke bestemme hvilket te du vælger at drikke, men kun informere om at hvid te indeholder lidt flere af disse, og som en kæmpe bonus er denne te stort set koffeinfri, hvilket gør den ideel at slutte dagen på. Koffein kan have sine gavnlige effekter, men skal helst ikke indtages tæt på sengetid. Her er hvid te et genialt, og meget sundt, alternativ til andre former for te.
Chia frø
Ifølge de gamle mayaer kan en mand klare en hel dags arbejde på en håndfuld chiafrø. Denne påstand kan moderne videnskab ikke underbygge, men dette er ikke ensbetydende med at chiafrø ikke er en fantastisk spise, da disse frø har et ganske højt proteinindhold, og kan bruges til at dække proteinbehovet i en kost uden, eller med begrænset indtag af, animalske proteinkilder.
Chiafrø kan bruges på mange forskellige måder. Man kan lave den klassiske chiagrød, som i bund og grund består af chiafrø blandet med plantebasseret mælk efter eget valg. Denne grød kan så serveres med diverse bær eller frugter, så man får flere næringsstoffer med et nemt måltid, som samtidig kan indtages før yoga, da det ligger lettere i maven end mange andre fødevarer.
Hampefrø
Vi bliver i frøenes verden, og skal nu se på hampefrø. Hamp er en fantastisk plante, med et hav af anvendelsesmuligheder lige fra tekstilfremstilling, over medicin, til madlavning. Udover et højt proteinindhold, er hampefrø også beriget med et højt indhold af essentielle fedtsyrer, som både kroppen og hjernen har gavn af. Frøene kan blandes i smoothies, bruges i grød eller i salater. Det er kun fantasien der sætter grænser for disse frø, som i deres afskallede version har en nøddeagtig smag.