Sådan kan man trives bedre på arbejdspladsen

Trivslen på arbejdspladsen bør være topprioritet, hos enhver person på en arbejdsplads. Specielt fordi vi bruger det mest af vores hverdag, på vores arbejdsplads. Derfor er det vigtigt, at man har en god følelse når man tager på arbejde. Dette har meget, at gøre med forholdet mellem kollegaer og arbejdsforhold generelt. Derudover har det, at gøre med ens egen trivsel og livsstil. Hvis man for eksempel ikke har det godt psykisk, kan dette skabe ubalance på arbejdspladsen. Dette kommer ofte til udtryk gennem stress, men også ved andre psykiske udfordringer. Psyken er vigtig i forhold til trivsel og personlige relationer med andre. Derfor bør man i højeste grad prioritere sit individuelle helbred. Sund mad og sport kan også være med til, at skabe en forhøjet glæde på arbejdspladsen. Dermed skaber man overskud og energi til, at komme igennem hverdagens udfordringer. Dette giver plads til flere gode stunder med kollegaer og øger ens sociale kompetencer. 

 

Sociale aktiviteter med kolleger

Alt afhængigt af hvilken type arbejde man har, kan sociale aktiviteter på ens arbejdsplads skabe trivsel. Det kommer dog mere naturligt på nogle arbejdspladser end andre. Derfor bør man først og fremmest vælge en arbejdsplads, der passer til ens behov. Sociale aktiviteter flytter fokus fra arbejdet og væk fra den professionelle rolle man besidder. Her kan man møde sine kollegaer på lige fod og skabe mere personlige og intime kendskab til hinanden. Dette vil have stor indflydelse på arbejdsforholdene og kan skabe mere forståelse for kollegaer. Mobning er en stor del af mange arbejdspladser og dette er noget, vi bør gøre op med. Gennem en bevidst tilgang til det, at have et godt forhold til sine kollegaer. Det bør ikke kun handle om, at arbejde når man tager hen på sin arbejdsplads. Det bør handle om, at skabe et godt miljø, for sig selv og sine omgivelser. Hvis man arbejder på en arbejdsplads hvor sociale aktiviteter er af lav prioritet, bør man finde alternativer. Dette kan være, at lave nogle jokes og personlige samtaler, med sine kollegaer under arbejdstiden eller i pausen. Dette behøver ikke virke forstyrrende og kan for mange, skabe meget mere glæde ved arbejdsdagen. 

 

Mindfulness og meditation

Man bør altid sørge for, at man har en sund krop og psyke. Dette har nemlig altafgørende faktor, for ens trivsel i hverdagen. Der findes utallige måder, at skabe mere overskud og på den måde komme bedre gennem arbejdsdagen. Hvis man døjer med psykiske udfordringer som stress eller angst, kan mindfulness og meditation hjælpe. Her arbejdes der med det psykiske helbred og ens forhold til sig selv. Man kan nemlig ændre ens vaner og skabe mere indre ro og overskud. Meditation giver en tid til, at slappe af og få mere energi. Dette er specielt godt, for personer der lider af stress. Det siges, at 1 times meditation om dagen mindsker risikoen for stress. Med mindfulness kan man også skabe mere ro og opnå en bedre forståelse for en selv. Dermed kan man altså finde ud af, hvorfor man ikke harmonerer på arbejdspladsen. Samtidig kan man arbejde med elementer, der skaber mere livskvalitet. Mindfulness kan skabe balance på arbejdspladsen og er desuden noget man kan gøre med sine kollegaer. Det handler nemlig også om, at være mere opmærksom på sine omgivelser, skabe forståelse og omtanke for andre og meget mere. Find de nyeste mindfulness kurser her. 

 

Skriv en kommentar