Sådan får du gnisten tilbage i parforholdet

Du er ikke alene, hvis du føler, at gnisten er ved at være slukket i forhold til din bedre halvdel. Der er ingen grund til at fortvivle eller kaste håndklædet i ringen, for der er hjælp at hente. Hvis I begge er villige til det, kan I få det til at køre igen. Se her, hvordan I gør.

Når du har været i et fast parforhold i lang tid, vil der komme perioder, hvor det ikke kører på skinner – og det er helt naturligt. Der er ingen grund til panik, medmindre det kommer til at fortsætte i lang tid ud i fremtiden.

Er det tilfældet, at det bliver ved og ved, så bør I dog sørge for at skride til handling. Der er meget at gøre, og det er aldrig for sent, selvom der er gået noget tid, hvor I er røget i totterne på hinanden konstant.

I denne artikel får du en række gode råd til, hvordan I får jeres parforhold til at fungere igen. Det kræver handling, men det er sjældent for sent at redde et parforhold, og der skal nok komme liv i kærligheden igen, hvis I begge vil det nok.

Begynd i parterapi

En af de bedste måder at komme ovenpå igen, hvis det hele går lidt skidt, er at begynde i parterapi. Det er der mange gode grunde til, og de fleste, som prøver parterapi, kan da også berette, at det ofte er med en høj succesrate.

Når du og din partner er i parterapi, vil der ofte være en smule akavethed omkring det i starten. Efterfølgende vil I få mulighed for at komme ud med jeres tanker og frustrationer, så I kan samle jer om dem igen til sidst.

Det er lidt som at skille et puslespil, der er lagt forkert, fra hinanden for efterfølgende at samle det igen. Det er de samme processer, der sker, og det er altså muligt at komme tilbage på den rigtige kurs, selvom der har været en lang periode, hvor det måske ikke lige frem har kørt på skinner.

Husk samtalerne med hinanden

Noget af det, der typisk går galt, når I ikke længere ser hinanden som de perfekte partnere, er, at I glemmer at tale sammen. Der går for lang tid mellem jeres rigtig gode og dybe samtaler, og det er noget skidt, for så glemmer I hinanden.

Hvis I i stedet sørger for at få snakket godt sammen om tingene, så I altid er ajour med hvordan I hver især har det, så vil der ske underværker. Det skyldes, at I begge er mere på bølgelængde, og det vil være med til at rykke jer tættere sammen.

Når I ikke kender til hinandens følelser, vil I have lettere ved at såre hinanden – og det har en selvforstærkende effekt, hvis ikke I får gjort noget ved det i en fart. Jo længere tid der går, desto sværere bliver det at rette op på.

Skriv en kommentar