Guide: Hold fluer og insekter ude af hjemmet

Det er irriterende at have insekter i hjemmet, og de fleste ønsker et hjem helt uden insekter eller fluer, så hverdagens aktiviteter ikke generes heraf. Hvis du er i tvivl om, hvordan du holder insekter ude af hjemmet, følger her en række gode råd.

insekter fluenet

Hvis du ønsker dig et hjem, som er frit for fluer og insekter, så du kan foretage det, du normalt gør, uden du generes af flyvende bæster og andre insekter, er der mange ting, du kan gøre. Det kan være irriterende med ubudne gæster, og det kan være vanskeligt at få dem ud af huset igen.

I Danmark finder der en hel masse forskellige arter af fluer, og på verdensplan er der mange flere. De mest almindelige fluer er dem, der lever i boligen, og de kaldes for Musca Domestica. De bliver omkring 3-4 uger gamle, men de lægger masser af æg, så det er med at få dem ud så hurtigt som muligt.

Fluer er irriterende

En flue er irriterende, fordi den sværmer rundt foran dig – eksempelvis når du står i køkkenet og er ved at lave mad. De trænger sig på, og de forsøger at få del i maden, hvilket både er uhygiejnisk og generende.

Herudover er fluer også utroligt irriterende, når du skal hvile dig eller sove. Hvem har ikke prøvet at nattesøvnen eller middagsluren forstyrres, fordi der er en flue, der summer rundt i rummet? Det kan være enormt frustrerende, og det er vanskeligt at få den væk, når først den har slået sig ned i et rum

Hvad kan du gøre?

Der er mange ting, du kan gøre, hvis du ønsker at få fred for fluerne. Først og fremmest kan du forsøge dig på den gammeldags manér, hvor du bruger en fluesmækker til at få dem udryddet. Det er dog et vanskeligt arbejde – især hvis du har mange fluer i hjemmet.

Herudover kan du forsøge dig med en elektrisk fluesmækker eller fluepapir, som fanger dem. Det er dog ikke en forebyggende løsning, da du blot fanger de fluer, som allerede er i hjemmet – og altså ikke forhindrer, at de overhovedet kommer ind i hjemmet.

Et fluenet virker forebyggende

I stedet kan du med fordel købe et fluenet, som forhindrer dem at komme ind i hjemmet. Du kan få fluenet her. Det kan du hænge op i vinduer og døre, så du undgår, at fluerne kan komme ind i hjemmet.

Du vil naturligvis aldrig kunne forebygge problemet hundrede procent, men det betyder meget, hvis blot du får sat et fluenet op, så de færreste får adgang til hjemmet. Samtidig bliver det nemmere og mere overskueligt at få ram på dem, der rent faktisk er kommet ind i hjemmet.

Skriv en kommentar