Dette indlæg er muligvis sponsoreret og betalt.
Alle eller nogle hyperlinks kan derfor være sponsoreret.


Mange ønsker sig en gasgrill, men har ikke overvejet om det i virkeligheden er det rigtige for dem. Der er nemlig klare fordele og ulemper ved en gasgrill såvel som ved en kulgrill eller en el-grill.

Hvis du alligevel ønsker en gasgrill, og ved at det er det rigtige valg, så kan du med fordel læse en gasgrill test, hvor du kan få indblik i de bedste grillere på markedet.

Griller du spontant?

Hvis du griller spontant, og ikke er god til at planlægge i minimum 1 time i forvejen, om du skal grille, så er en el- eller en gasgrill det rigtige valg for dig. En kulgrill er som du sikkert ved, lang tid om at starte op og blive varm, og denne grill er derfor ikke ideel til personer som griller mere spontant.

Griller du mindre retter?

Igen har el- og gasgrillen en fordel. Hvis du godt kan lige at grille mindre retter, som fx en enkelt bøf, så bør du ikke vælge en kulgrill. En kulgrill vil være dyrere i længden, da der går meget kul til en enkelt bøf. Derudover er det irriterende at skulle finde kul og grillstarter frem for en enkelt bøf.

Hvilken grill er nemmest af rengøre?

En kulgrill er nemmest at rengøre. Fordelen på rengøringen af de tre typer grillere er, at en gasgrill og en el-grill har en drypbakke. Denne er betydeligt mere omfattende at gøre ren, end det for eksempel er at rengøre en kuglegrill for kul.

Hvilken type grill er billigst?

Kulgrill er den billigste af de tre type grillere, og vil faktisk typist koste helt ned til det halve af prisen. Det er derfor stadig værd, at overveje en kulgrill, hvis man højest griller et par gange om sommeren.

Kan man smage forskel på en kul-, el- & gasgrill?

Smagsforskellen er i de fleste tilfælde det afgørende, når man skal beslutte sig for, om man ønsker at købe en el-, kul- eller gasgrill. Det er meget omdiskuteret og individuelt hvordan folk har det med gasgrillere vs kulgrillere. Mange tænker fejlagtigt, at mad der er tilberedt på en gasgrill smager dårligere og måske endda af gas. Dette er der dog ikke noget hold i, da en gasgrill ikke påvirker smagen i maden, da dampen fra gas er neutralt. Der bør derfor ikke være nogen forskel på smagen.

Vi håber du er blevet lidt klogere på, hvilken type grill du skal købe næste gang. Fortsat god sommer 🙂