Dette indlæg er muligvis sponsoreret og betalt.
Alle eller nogle hyperlinks kan derfor være sponsoreret.


Skal du til at tage kørekort eller er du allerede i gang? Så læs med her. 

Det kan være dyrt og omsonst at tage kørekort, så derfor har jeg samlet tre tips til hvordan du består allerede fra første forsøg. Gør det nu rigtigt – Første gang!

Øv dig på parkeringspladser

Spørg en forælder, onkel eller en ven med kørekort og bil om ikke i kan tage ud på en forladt parkeringsplads så du kan øve. Et godt eksempel kan være Bilkas parkeringsplads efter lukketid eller andet – vigtigst er det at DU føler dig tryg. Her kan du øve dig i parallelparkering, trepunktsvending osv. Der er flere fordele ved at øve: 1) Du bliver mere sikker i din kørsel, 2) du bliver fortrolig med biler og 3) du har muligheden for at suge ny viden og gode råd til dig fra hende eller ham som du har med. Den person du øver med bør være en tryghedsperson, som er god til at lære fra sig og har tålmodighed. 

Studér reglerne og overfør til praksis

Første skridt i forhold til at tage kørekort er naturligvis at du læser godt op på teorien. Du kan læse mere om hvad du bør være opmærksom på inden teori- og køreprøve via følgende link på Køreskolen 5 Gear’s hjemmeside: kørekort Århus. Teorimaterialet bør terpes og terpes, men selv her er dette ikke helt nok. Det er vigtigt samtidig med at terpe, at du hele tiden bruger hovedet og overfører din viden til praksis. På denne måde lærer du bedre og har bedre mulighed for at resonere dig frem til svarene, som din motorsagkyndige vil stille dig under prøven. Måden du omstiller din viden til praksis er fx at gennemgå dine forældres bilmotorer med dem og bede quizze dig i sådanne spørgsmål. Prøv at få dem til at forklare hvordan motorer fungerer og se eventuelt nogle gode Youtube-videoer om dette. Spørg ligeledes ind til skilte og stil dig undrende undervejs når du er ude at køre i bil – hvem ved måske kan du finde et skilt som end ikke dine gamle forældre kan forklare. 

Ta’ mor med til prøven

Hvis du lider af ekstrem nervøsitet og eksamensangst så undersøg muligheden for at have en tryghedsperson med i bilen under prøven. Denne metode kan kun betragtes som en god idé hvis den person som er med, er en fuldstændig støtte for dig og som du ikke vil blive flov over at lave fejl overfor. Det kan være en god idé at vælge en person, som har hjulpet dig med at øve i trafikken eller på parkeringspladser og som kender dig rigtigt godt. En anden idé kan være at denne person blot venter ved slutdestinationen på prøven. Således kan du koncentrere dig hundrede procent om prøven og glæde dig over at se et smilende ansigt når du kører ind – forhåbentlig som en bestået køreelev. 

Held og lykke med kørekortet herfra